El xinesos i els japonesos fa milers d’anys que recolecten les algues del mar com a font nutricional. Sabies que hi ha algues que porten molt més calci que la llet? Les algues són les verdures del mar i ens aporten un gran valor nutricional com, els oligoelements, minerals, vitamines liposolubles A, D, E i K, etc. Els oligoelements són elements químics que formen part del nostre organisme en quantitats molt minses però imprescindibles.

També hi ha algues d’aigua dolça, es poden trobar a llacs d’Àfrica i d’Amèrica tropical, llacs salats o molt alcalins. També es poden cultivar. Tens com a alga dolça l’espirulina i la chlorella, que normalment es troba com a suplement en forma de comprimits, en pols o líquida.

Les algues porten molta proteïna, clorofil·la i fibra, l’espirulina, a més, conté complex de vitamina B hidrosoluble, betacarotens, ferro i iode. Les propietats d’aquesta alga ens ajuden a cuidar els teus ossos i cabells, desintoxiquen el cos, reforcen el sistema immunitari i la vista. Tot plegat s’acaba traduint en:

  • Dormir millor.

  • Augmentar el nivell d’energia.

  • Una millora dels símptomes de les al·lèrgies com el goteig nasal, la vermellor als ulls i la congestió.

  • Activació dels enzims del cos, els quals ens ajuden en l’assimilació dels nutrients per transformar-los en energia.

  • Purificar la sang.

  • Producció d’hemoglobina evitant la contracció dels vasos sanguinis.

  • Regulació de tota la xarxa hormonal.

  • Aquesta alga és baixa en carbohidrats, és a dir, el seu baix índex glucèmic i ajudarà a controlar el sucre a la sang.

  • I també ajuda a eliminar els metalls pesants.

 

COM PODEM UTILITZAR LES ALGUES DE MAR?

Les pots utilitzar en flocs a sobre l’amanida, saltejades amb verdures, cremes, sopes, en estofats de verdures, ous o peix, amb patés i salses (tipus pesto). L’alga agar agar (blanca i translúcida) també la pots utilitzar en gelatines i postres.

En les setmanes vinents te les aniré presentant una a una amb les seves propietats i receptes fàcils.

Com deia Hipòcrates, el pare de la medicina “Que l’aliment sigui la teva medicina i la medicina el teu aliment”, així doncs, aquí tens un aliment medicinal! L’objectiu d’aquest blog i aquests articles és recordar, que cadascú té la clau per superar les seves mancances, contràriament a la idea que s’acostuma a tenir avui en dia en la nostra societat. En aquest espai trobaràs remeis senzills i reflexions per tenir cura de la teva salut.

Fins aviat i salut!