Ens retrobem per fi després de les vacances per seguir amb els articles setmanals sobre alimentació i medi ambient. Ja teníem ganes d’aixecar de nou la persiana i reprendre la marxa! Esperem que hàgiu pogut descansar i gaudir d’aquest estiu que per a nosaltres ha estat fugaç!

Com que ens hem agafat seriosament la nova temporada, avui encetem un tema que ja ha anat traient el cap en alguns dels articles passats: la Teràpia Nutricional Flexivegetariana Low Carb (TNFLC), un estil d’alimentació extraordinàriament beneficiós per a la salut!

En què consisteix? Què ens aporta? Per què escollir-la? En parlem tot seguit!

Per cert! Si després de llegir-nos tens ganes de passar de la teoria a la pràctica, aquí tens un enllaç ple de receptes d’aquest estil!

QUÈ ÉS LA TERÀPIA NUTRICIONAL FLEXIVEGETARIANA LOW CARB?

Es tracta d’una alimentació baixa en carbohidrats (inclosos aquells sucres que puguin venir per exemple de la fruita alta en glucosa), i molt rica en greixos saludables (alvocat, peix blau, ghee…). Cal destacar que no es tracta d’una alimentació alta en proteïna (com podria ser la carn), sinó en greixos saludables i verdures.

Com podeu veure, es tracta d’un estil de vida que trenca amb tot el que estem acostumats a sentir, i és que no és pas estrany veure cares desencaixades en aquella gent que tota la vida han portat una vida “saludable” rica en fruita i molt baixa en greixos. És una reeducació nutricional (tant física com mental) a la qual moltes persones es resisteixen. 

Un autèntic canvi de paradigma! Per tot això, és bo començar a implementar petits canvis i adonar-te dels beneficis físics, mentals, emocionals i espirituals que et poden arribar a aportar.

Depenent de l’objectiu que tinguis serà millor que segueixis una alimentació més o menys restrictiva, arribant a plantejar-te’n una de completament cetogènica (no pateixis que de tot això ja en parlarem més endavant en futurs articles).

PER QUÈ LA TNFLC?

Aquesta alta ingesta de greixos saludables et farà sentir ple durant més temps. A més, veuràs com millora l’estat de la teva pell, com et sents més lleuger i el teu pes s’equilibra naturalment. Et sentiràs més actiu, et disminuirà el cansament i et millorarà l’estat anímic. També veuràs com els nivells de colesterol i glucosa en sang es regularan, disminuirà la inflamació, el risc de diabetis, i fins i tot veuràs com pot arribar a millorar-te el desenvolupament intel·lectual!

Aquesta és una teràpia que se centra en sanar diferents malalties o molèsties que puguis tenir, i ajudar-te a mantenir una bona salut. Com ho fa? Doncs descobrint-te el funcionament del teu organisme i ajudant-te a comprendre com els nutrients que consumeixes l’afecten. Així podràs confiar en el teu propi criteri per mantenir un estil de vida saludable i eficient.

Cada persona és única, i per això la TNFLC s’adapta a cada malalt i no a cada malaltia, tenint en compte els símptomes específics de cadascú.

En definitiva, aquesta alimentació és un camí cap a la salut, en el qual es van fent diferents canvis d’estil de vida, i passa a passa, aquests canvis senzills d’aplicar mostren resultats evidents. No cal fer-ne massa alhora, sinó entendre per què els estem fent!

Aquest article ha estat una molt i molt breu introducció al món de la Teràpia Nutricional Flexivegetariana Low Carb, t’animem a conèixer i investigar una mica més sobre els últims descobriments sobre salut i nutrició que han dut a terme grans científics com ara el Dr. Marcola.

Per acabar, et volem aconsellar que els canvis nutricionals que duguis a terme, els facis amb cura i consciència, sentint el teu cos en tot moment i coneixent els motius i objectius dels teus passos. A més, si tens alguna consulta sobre aquest tema estarem encantades d’intentar respondre-la (especialment l’Alba, que està a punt d’enllestir la seva formació en Teràpia Nutricional Flexivegetariana Low Carb!).

Per cert! Aquí tens el link de les receptes de les quals t’hem parlat al principi!

 

Us llegim als comentaris i a les xarxes socials! Una abraçada!