Qui no ha menjat mai aquells rotllets d’arròs envolicats amb un full fosc, quasi negre, dons aquest llull és alga nori, presentada amb un full fet dels flocs d’aquesta alga.
L’alga nori és un aliment exquisit i alhora àmpliament beneficiós pel nostre organisme. Es tracta d’una alga baixa en carbohidrats i molt rica en magnesi, calci i vitamines. Ajuda a disminuir els nivells de colesterol en sang, intervé en el desenvolupament cerebral i de la memòria. També regula els processos intestinals i elimina metalls pesants de l’organisme, per això és molt recomanable en dietes d’aprimament.
L’alga nori es pot fer servir en un ventall molt gran de receptes (pans baixos en carbohidrats, sobre les amanides, acompanyant verdures, sopes, ous i peix…). Avui et proposo tastar un trosset de mar; t’explico com fer una sopa d’alga nori, misso i bolets shitake.
Ingredients per a 4 persones
Oli d’oliva verge extra
1 porro o una ceba mitjana
1 dent d’all
2 fulles de col
Uns 7 g d’alga nori en flocs
50 g de bolets shitake
½ culleradeta de cúrcuma
1 pessic de sal de l’Himàlaia
1 pessic de pebre negre
1 l d’aigua
1 bitxo sencer (opcional)
1 raig de suc de llimona
1 cullerada de miso blanc
Cibulet al gust
Elaboració
1.Salteja amb una mica d’oli d’oliva la ceba o el porro tallats molt fi, i l’all laminat. Afegeix-hi la sal, el pebre, el bitxo i el pessic de cúrcuma.
2.Incorpora el litre d’aigua al saltejat i mentre esperes que bulli talla els bolets i la col a tires.
3.Quan l’aigua bulli, afegeix la col i els bolets a l’olla juntament amb les algues i deixa-ho coure durant 20 minuts.
4.Abans de tancar el foc, en un bol a part, dissol el miso amb una cullerada del brou i posteriorment afegeix-lo a l’olla amb la resta d’ingredients. És important que el miso no bulli, ja que perdria les propietats característiques dels aliments fermentats (aquests ens ajuden a regenerar la flora intestinal, etc.).
5.Un cop el brou estigui llest, apaga el foc i serveix la sopa acompanyada d’una mica de cibulet tallat fi per sobre.