L’alga wakame és ideal per cobrir necessitats alimentàries del dia a dia degut al seu alt contingut en iode, calci (aporta 5 vegades més calci que la llet de vaca), en vitamines del grup B i àcid fòlic. D’altra banda, cal destacar el seu alt contingut en ferro, que és 5 vegades superior al de la carn. Tots aquests nutrients tenen efectes antioxidants, antiinflamatoris i neuroprotectors en el nostre organisme.

Per tant, les algues wakame són ideals per a dietes vegetarianes i veganes, però també per a tots aquells que vulgueu cuidar de la vostra salut de manera senzilla i divertida!

Per tot això aquí us deixem una recepta moooolt fàcil i deliciosa: Tempura d’algues! El plat està orientat a les algues wakame, però també es pot fer amb espaguetis de mar, etc.

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Per la salsa

  • 1 tros de gingebre (1 cm)

  • 50 ml de salsa de soja

  • 50 ml d’aigua de mar o caldo de verdures

  • 50 ml d’aigua mineral

  • 10 ml de mirim (vi d’arròs dolç) o algun vi de la terra que tiri a dolç

  • 1 polsim de xili triturat (4 gotes de tabasco)

 

Per la tempura

  • 10 o 15 g d’alga wakame o/i espaguetis de mar deshidratats

  • Oli verge extra d’oliva per fregir

  • 10 o 12 glaçons

  • 120 g de farina de fajol (no té conté gluten i és més ric en proteïna)

  • 35 g de maizena (farina fina de blat de moro)

  • 1 rovell d’ou

  • 200 ml d’aigua molt freda

  • 1 polsim de llevat químic o bicarbonat

  • ½ culleradeta de sal

 

ELABORACIÓ

La salsa

  1. Ratlla molt finet el gingebre i barreja’l amb unes varetes en un bol juntament amb la salsa de soja, l’aigua de mar, l’aigua, el vi i el xili sec.


La tempura

1.Hidrata les algues durant 15 minuts, escorre-les, separa-les una mica i eixuga-les amb un drap de cuina.

2.Escalfa una paella fonda amb l’oli a foc mitjà. Paral·lelament, prepara un bol gran amb aigua i gels i un bol més petit al seu interior.

3.En aquest últim bol barreja la farina, la sal i el llevat químic (primer els ingredients secs perquè s’integrin). Dissol el rovell d’ou amb l’aigua i afegeix-ho a la barreja anterior.

4.Eixuga i arrebossa les algues en la tempura i fregeix-les a poc a poc fins que quedin cruixents, no massa torrats. Retira-les de l’oli i reserva-les sobre un paper absorbent.

5.Serveix-les ràpidament acompanyant-les amb la salsa i unes gotes de llimona.


Bon profit!