Pizza keto: sense carbohidrats i sense gluten!

Updated: Jul 14

Feliç dimecres a tothom!


Avui us portem un plat que ens encanta; la pizza keto! L’alimentació keto és un món molt extens (del qual ja parlarem en futurs articles) que té com a pilar fonamental el baix contingut en sucres i l’alta ingesta de greixos saludables per motius de salut. Per això, la massa d’aquesta pizza gairebé no conté carbohidrats!


Abans de començar, us recomanem que comenceu a preparar la recepta la nit anterior, perquè la massa tingui una millor textura.




INGREDIENTS

  • 150 g de bròquil o coliflor

  • 50 g de farina d’ametlla

  • Un polsim de sal al gust

  • Llavors de gira-sol o carabassa (opcional)

  • 1 ou (o bé una barreja d’una cullerada sopera de lli molt i dues d’aigua calenta reposades durant 5 minuts).

  • Ingredients variats per sobre la pizza: nosaltres hi hem posat carxofa, pebrot, tomàquet, espàrrecs i formatge ratllat, però vosaltres hi podeu posar qualsevol ingredient de temporada que tingueu pels calaixos de la nevera.


ELABORACIÓ

  1. Tritura el bròquil o la coliflor en una picadora potent fins a aconseguir una textura fina.

  2. Barreja el bròquil o la coliflor amb la farina d’ametlla, la sal i les llavors fins a obtenir una bola consistent.

  3. Una vegada tinguis la teva esfera, deixa-la reposar a la nevera durant tota la nit (envoltada d’un drap o dins d'un tuper).

  4. Finalment, una vegada transcorregut el temps, barreja-hi l’ou (o el seu substitut) i estén la massa donant-li forma de pizza. Per tal que aquest procés sigui més fàcil, et recomanem que posis la massa entre dos papers de forn, d’aquesta manera no se t'enganxarà i et serà més fàcil de manipular. També cal vigilar que no quedi massa gruixuda; no s’acabaria de coure pel centre i no quedaria tan bona.

  5. Enretira el paper de forn de la part superior.

  6. Cou la massa durant 45 a 180 ºC.

  7. Finalment, acaba de muntar la teva pizza amb tot allò que vulguis!


Esperem que feu aquesta recepta. Ja veureu que és diferent de la pizza convencional, però que enamora igual! Bon profit!


Recordeu seguir-nos a Facebook i a Instagram, compartir la recepta si la trobeu interessant i gaudir molt, molt, molt de la vida!


Fins ben aviat!

125 views0 comments

Recent Posts

See All
calAlba_portadaweb.png