Pastisset deliciós d'ametlla


Bon dimecres! Avui us portem una recepta festiva, conscient i boníssima! Us presentem un pastisset deliciós que en lloc de portar farina de blat, el seu ingredient principal és l’ametlla! Per això diem que es tracta d’un pastís (gairebé) keto! Diem gairebé perquè nosaltres hi hem posat una miqueta de sucre de panela, però si us animeu, podeu fer la recepta amb algun altre endolcidor! Tot és fer proves i experimentar, oi? Comencem!



INGREDIENTS

  • 200 g d’ametlles crues sense sal

  • 90 g de sucre panela (el podeu substituir per algun altre endolcidor)

  • 80 ml d’oli d’oliva verge extra

  • 2 ous

  • 1 culleradeta de postres de bicarbonat (funciona com el llevat químic de pastisseria)

  • Una miqueta de sal

  • 1 cullerada de postres de gingebre en pols

  • 1 cullerada de postres de canyella en pols

  • Ratlladura de la pell d’un parell de llimones


ELABORACIÓ

  1. En primer lloc, com s’acostuma a fer en la majoria de receptes de pastissos, barreja els ingredients “líquids”. Posa en un bol els ous i el sucre panela i bat-los fins a obtenir una textura esponjosa. Tot seguit afegeix-hi l’oli d’oliva i incorpora’l.

  2. Paral·lelament, tritura les ametlles fins a aconseguir-ne una farina, et recomanem que en guardis un grapadet per picar-les en trossos més grossos, així obtindràs una textura molt més interessant.

  3. Tot seguit, barreja l’ametlla amb el bicarbonat, la canyella, la sal, el gingebre i la ratlladura de llimona.

  4. Quan tot plegat estigui força mesclat barreja els ingredients “líquids” amb els sòlids i incorpora’ls amb l’ajuda d’una espàtula.

  5. Per acabar, introdueix tota la barreja en un motlle i cou el pastís durant uns 30-40 minuts aproximadament a 180 ºC, cal que quan hi punxis un escuradents, aquest surti net.


Ara ja només queda gaudir d’una coca súper senzilla de fer, saludable i deliciosa! A nosaltres ens encanta acompanyar-la amb una mica de melmelada o bé amb un trosset de xocolata. Bon profit!


Recorda que pots seguir-nos a les xarxes: Instagram, Facebook i compartir l’article si t’ha agradat!


Fins aviat!



72 views0 comments

Recent Posts

See All
calAlba_portadaweb.png