Makis amb salsa de cacauet

Bon dimecres a tothom! Com cada setmana, avui us portem un article sobre alimentació. Us volem presentar un plat deliciós i molt fàcil de fer: uns makis de verdures i ou amb una salsa deliciosa de cacauet. Comencem? Parlem primer doncs de què necessitem.



INGREDIENTS PER A UNES 15 UNITATS


Abans de començar, volem remarcar que nosaltres hem escollit aquests ingredients, però que es poden omplir del que vulgueu sense cap problema. Mireu què teniu a la nevera i deixeu fluir la imaginació!


Pels makis

  • 2 fulls d’alga nori

  • ½ tassa d’arròs blanc

  • 1 pastanaga

  • 1 cogombre

  • 4 o 5 tomàquets secs en oli d’oliva

  • 1 ou

  • Llavors de sèsam

  • Sal


Per la salsa

  • 3 cullerades soperes de crema de cacauet

  • 1 cullerada d’oli d’oliva

  • El suc de mitja llimona o 1 cullerada de vinagre

  • 1 cullerada de salsa de soja

  • 1 trosset de gingebre fresc

  • Un polsim de sal

  • 2 o 3 cullerades d’aigua



ELABORACIÓ


  1. Cou l’arròs amb una miqueta de sal segons les instruccions del paquet.

  2. Quan l’arròs sigui al foc, ves preparant la resta d’ingredients: bat els ous en un bol i fes una truita a la francesa, tot seguit, talla-la a tires fines.

  3. Pela i talla a tires el cogombre i la pastanaga, i talla també a tiretes el tomàquet sec.

  4. Paral·lelament prepara la salsa. En una batedora petita o un got per a minipimer introdueix tots els ingredients i bat-los fins a obtenir una textura de salsa. Si cal, rectifica’n el gust fins a aconseguir l’equilibri perfecte.

  5. Quan l’arròs sigui cuit, deixa que es refredi durant una estona i després munta els makis. En primer lloc, posa en una superfície plana i seca una fulla d’alga nori, tot seguit estén-hi per sobre una capa fina d’arròs.

  6. Posteriorment, empolvora unes quantes llavors de sèsam per sobre de l’arròs i, per acabar, posa-hi els trossos de verdures i truita en un dels laterals deixant aproximadament dos centímetres de l’extrem del paper de nori.

  7. Enrotlla els makis i després talla’ls amb un ganivet afilat a un gruix d’uns 2 cm.

  8. Serveix els makis acompanyats de la salsa.


Esperem que gaudiu de la versió que hem inventat d’aquest sushi tan famós! Ja veureu que és ben senzill de fer i que queda deliciós!


Fins la setmana que ve!


No oblideu pas seguir-nos a les xarxes i compartir l’article!



42 views0 comments

Recent Posts

See All
calAlba_portadaweb.png