Liquat d'ametlles, altrament dit llet d'ametlles

Updated: Mar 23, 2021

Avui obro la secció de receptes de cuina al blog.

I comencem amb una recepta molt fàcil i deliciosa que ens ajudarà a evitar residus a la cuina:


Liquat d'ametlles


Aquesta recepta també ens pot servir per a altres fruits secs com ara avellanes, nous de macadàmia, etc.


Ingredients per un litre de liquat:


200 gr d'ametlles posades en remull durant 8 hores aproximadament

Un litre d'aigua mineral o osmotitzada.


Procediment:


Agafem les ametlles hidratades, si porten pell les pelem, les posem en un pot o un processador d’aliments juntament amb l’aigua i les triturem. Ha de quedar com una llet, si cal, ho tornarem a triturar perquè quedi ben fina.


Posarem un colador i a sobre d’aquest una tela fina, pot servir una bossa de cotó o de cànem ecològic d'aquestes que venen per anar a comprar els nostres vegetals i no generar més residus d'una altra bossa de plàstic. La podem rentar o esbandir i guardar-la per fer liquats.


Hi tirem tot el que hem triturat, ho colem i espremem fins a treure tot el suc. Posem el liquat en una ampolla i la guardem a la nevera, on es conservarà fins a 3 o 4 dies.


Si vols hi pots afegir algun producte per endolcir com sucre de coco, mel o eritritol. També es poden fer diferents versions de la beguda amb canyella o cacau pur.


Això és tot!




49 views6 comments

Recent Posts

See All
calAlba_portadaweb.png