Crema freda de pèsols, alga kombu i menta

Updated: Nov 5, 2021

L’alga que et presento avui és la kombu. Segur que n’has sentit a parlar alguna vegada perquè és la que s’acostuma a utilitzar a l’hora de bullir llegums. Quan està hidratada aumenta per quatre el seu volum. També s’utilitza amb verdures, fregida o adobada.


Es tracta d’un aliment molt ric en fibra soluble i insoluble, vitamines com la B12, B9, E, D i K i minerals com el Iode, Calci, Magnesi, Ferro, etc. Va bé per cabells i ungles, tiroides, artritis, elimina la radioactivitat...


T’interessa? Aquí tens una crema de pèsols i menta molt fresqueta que segur que t’encanta!


Ingredients per a 2-3 persones

  • 1 tassa de pèsols secs partits, si el poses en pot de conserva en vidre ja estan cuits i si els poses congelats el temps que marqui el paquet.

  • 1 tira d’alga kombu (de 7 g aprox.) pots posar l’alga que vulguis, canvia el temps de cocció.

  • 2 cebes tallades a cups d’1,5 cm aprox

  • 2 pastanagues tallades a rodelles

  • 2 tires d’api tallades fines

  • Cibulet al gust

  • Oli d’oliva verge extra ecològic

  • Sal

  • Salsa de soja

  • 1 culleradeta de postre de menta seca

  • Menta fresca al gust


Elaboració

  1. Posa els pèsols en remull durant unes hores (preferiblement en aigua calenta).

  2. Sofregeix en una olla les cebes amb una mica d’oli i sal durant 10 minuts aproximadament.

  3. Afegeix a l’olla anterior els pèsols escorreguts, l’alga kombu, les verdures, una culleradeta de menta seca i aigua calenta fins a cobrir els ingredients. Deixa que cogui a foc mig durant 45 minuts (si fos necessari afegeix-hi més aigua).

  4. Una vegada passats els 45 minuts, tritura a un puré i rectifica’n el gust de sal.

  5. Serveix la sopa freda amb la menta fresca i el cibulet picats per sobre.


Bon profit!





27 views0 comments

Recent Posts

See All
calAlba_portadaweb.png