INGREDIENTS
150 g de bròquil o coliflor
50 g de farina d’ametlla
Un polsim de sal al gust
Llavors de gira-sol o carabassa (opcional)
1 ou (o bé una barreja d’una cullerada sopera de lli molt i dues d’aigua calenta reposades durant 5 minuts).
Ingredients variats per sobre la pizza: nosaltres hi hem posat carxofa, pebrot, tomàquet, espàrrecs i formatge ratllat, però vosaltres hi podeu posar qualsevol ingredient de temporada que tingueu pels calaixos de la nevera.
ELABORACIÓ
1.Tritura el bròquil o la coliflor en una picadora potent fins a aconseguir una textura fina.
2.Barreja el bròquil o la coliflor amb la farina d’ametlla, la sal i les llavors fins a obtenir una bola consistent.
3.Una vegada tinguis la teva esfera, deixa-la reposar a la nevera durant tota la nit (envoltada d’un drap o dins d’un tuper).
4.Finalment, una vegada transcorregut el temps, barreja-hi l’ou (o el seu substitut) i estén la massa donant-li forma de pizza. Per tal que aquest procés sigui més fàcil, et recomanem que posis la massa entre dos papers de forn, d’aquesta manera no se t’enganxarà i et serà més fàcil de manipular. També cal vigilar que no quedi massa gruixuda; no s’acabaria de coure pel centre i no quedaria tan bona.
5.Enretira el paper de forn de la part superior.
6.Cou la massa durant 45 a 180 ºC.
7.Finalment, acaba de muntar la teva pizza amb tot allò que vulguis!
Esperem que feu aquesta recepta. Ja veureu que és diferent de la pizza convencional, però que enamora igual! Bon profit!
Recordeu seguir-nos a Facebook i a Instagram, compartir la recepta si la trobeu interessant i gaudir molt, molt, molt de la vida!
Fins ben aviat!