INGREDIENTS PER A UNES 15 UNITATS
Abans de començar, volem remarcar que nosaltres hem escollit aquests ingredients, però que es poden omplir del que vulgueu sense cap problema. Mireu què teniu a la nevera i deixeu fluir la imaginació!
Pels makis
Per la salsa
3 cullerades soperes de crema de cacauet
1 cullerada d’oli d’oliva
El suc de mitja llimona o 1 cullerada de vinagre
1 cullerada de salsa de soja
1 trosset de gingebre fresc
Un polsim de sal
2 o 3 cullerades d’aigua
ELABORACIÓ
1.Cou l’arròs amb una miqueta de sal segons les instruccions del paquet.
2.Quan l’arròs sigui al foc, ves preparant la resta d’ingredients: bat els ous en un bol i fes una truita a la francesa, tot seguit, talla-la a tires fines.
3.Pela i talla a tires el cogombre i la pastanaga, i talla també a tiretes el tomàquet sec.
4.Paral·lelament prepara la salsa. En una batedora petita o un got per a minipimer introdueix tots els ingredients i bat-los fins a obtenir una textura de salsa. Si cal, rectifica’n el gust fins a aconseguir l’equilibri perfecte.
5.Quan l’arròs sigui cuit, deixa que es refredi durant una estona i després munta els makis. En primer lloc, posa en una superfície plana i seca una fulla d’alga nori, tot seguit estén-hi per sobre una capa fina d’arròs.
6.Posteriorment, empolvora unes quantes llavors de sèsam per sobre de l’arròs i, per acabar, posa-hi els trossos de verdures i truita en un dels laterals deixant aproximadament dos centímetres de l’extrem del paper de nori.
7.Enrotlla els makis i després talla’ls amb un ganivet afilat a un gruix d’uns 2 cm.
8.Serveix els makis acompanyats de la salsa.
Esperem que gaudiu de la versió que hem inventat d’aquest sushi tan famós! Ja veureu que és ben senzill de fer i que queda deliciós!
Fins la setmana que ve!
No oblideu pas seguir-nos a les xarxes i compartir l’article!