6 de novembre: dia internacional per la prevenció
de l’explotació del medi ambient en la guerra i els conflictes armats


El 2001, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 6 de novembre dia internacional contra l’explotació del medi ambient en els conflictes armats. I és que les guerres arrasen amb la vida que troben al seu pas (incloent-hi, per tant, els ecosistemes i la naturalesa de la zona). En elles es cremen boscos, es contaminen aqüífers, es redueix la biodiversitat…

D’altra banda, cal destacar que els recursos naturals (el petroli, l’or, els diamants, l’aigua, la terra…) són responsables de gran nombre de conflictes.

L’ONU explica que els recursos anomenats anteriorment han estat responsables de gairebé la meitat dels conflictes armats interns dels últims seixanta anys.

I és que conèixer aquestes dades ens dona poder i eines per fer-hi alguna cosa. Per aquest motiu, avui us portem un recull de perfils d’Instagram que tenen com a eix central la cura i la divulgació sobre el medi ambient.

Seguir comptes a les xarxes que tinguin una filosofia ecologista a la qual ens volem acostar, és una manera molt efectiva d’aprendre i motivar-nos!

 • @arrelsvoladores

És un perfil que pretén transmetre un missatge de consciència ecològica i de vida sostenible. La Berta Garriga n’és l’administradora i ensenya la seva vida a una masia de muntanya.

Paral·lelament també fa cursos d’alimentació i medi ambient tan presencials com en línia (www.arrelsvoladores.cat).

 
 • @retocerobasura

Nan Franco és assessora zerowaste. Ella mateixa explica la seva experiència com a compradora compulsiva que ha fet el canvi radical cap a un estil de vida amb menys residus i molt més conscient.

Mostra una realitat autèntica i imperfecta que encoratja a intentar ser més sostenibles.

 
 • @giselazerowaste

Un exemple motivador de vida sostenible a la ciutat.

 
 • @bcnzerowaste

Treballen per un estil de vida sense residus oferint tallers de conscienciació ambiental (www.zerowastebcn.com).

 
 • @zero.residus

Una família en procés de convertir-se en zero residus ens dóna consells per aconseguir-ho.

 • @sanamares

Perfil que té com a eix central els oceans, però que alhora ens parla de les conseqüències que té el plàstic en els animals marins.

 
 • @marcasdeputamadre

Se n’encarreguen de fer recopilació de marques sostenibles, de proximitat i responsables. És un compte genial per substituir el consumisme destructiu actual, per un consum responsable i respectuós.

 
 • @orenetaserveisambientals

Es tracta d’un perfil d’educació ambiental que a més han creat un projecte que es diu Projecte Ales. Reutilitzen teles i fabriquen tota mena de productes per a substituir els plàstics (embolcalls per a entrepans, coixins, compreses…).

 
 • @fridaysforfuture.bcn

En l’àmbit d’activisme mediambiental, és un compte que val molt la pena seguir, ja que si busquem canvis polítics, sempre és una opció mobilitzar-nos!

 
 • @gretathunberg

La Greta Thunberg és una accionista de disset anys amb les idees molt clares. Ha dut a terme accions molt importants en aquests aspectes i és la creadora del moviment Fridays For Future.

 
 • @xrbarcelona

Un altre grup activista barceloní del moviment internacional de desobediència civil Extinction Rebellion contra la crisi climàtica.

 

Aquests perfils són una petita mostra d’un món ple de possibilitats, només et cal fer una mica de recerca i en trobaràs molts més.

 
 

Fins la propera!

I no oblideu compartir el nostre contingut si el trobeu interessant 🙂