Us portem una recepta que us vàrem prometre en articles anteriors: el curri! Aquesta barreja d’espècies és molt típica a l’Índia i el Pakistan i té un gust picant i molt aromàtic.

Com ja hem anat comentant en articles anteriors, les espècies tenen propietats molt interessants per a la nostra salut, per tant, aquesta barreja és ideal per incorporar-les al nostre dia a dia.

Abans de començar! Cal dir que tenir un molinet de cafè o una picadora potent us ajudarà molt a l’hora de fer aquesta barreja.

 
 
 
 
INGREDIENTS
  • 3 cullerades de llavors de coriandre

  • 2 cullerades de llavors de fonoll (la versió de proximitat del comí) o comí

  • 2 cullerades de mostassa

  • 2 cullerades de pebre negre en gra

  • ½ cullerada de clau

  • 2 cullerades de fenigrec

  • 4 (aprox.) cullerades de pebre de caiena (segons el nivell de picant que busqueu)

  • 1 cullerada de gingebre en pols

  • 2 cullerades de cúrcuma en pols

  • ½ cullerada de nou moscada en pols

 
PREPARACIÓ

1.Torra, amb l’ajuda d’una paella, les llavors de coriandre, les llavors de mostassa, les llavors de fonoll (o, en el seu lloc les de comí), els claus, el fenigrec i el pebre negre.

2.Quan les espècies estiguin ben daurades (vigila que no se’t cremin!) tritura-les al molinet o a la picadora juntament amb la caiena fins a aconseguir un polsim suau.

3.Finalment, a la barreja d’espècies que has triturat anteriorment, afegeix-hi la cúrcuma, el gingebre i la nou moscada en pols. Ja ho tens!

4.Guarda la barreja en un pot hermètic i fes-la servir per condimentar tota mena de plats; arrossos, verdures, carns i fins i tot truites!

Desitgem que us animeu a provar de fer el vostre propi curri! Ja veureu que és molt fàcil i molt aromàtic!

 


Recordeu compartir l’article si us ha agradat, donar-li un m’agrada i comentar-nos què en penseu!

Fins ben aviat!