Seguim parlant de greixos! Avui us portem un article per ampliar una miqueta més el nostre coneixement sobre aquests aliments tan importants. En aquest article abordem els greixos insaturats!


L’OMEGA 3: MOLT MÉS IMPORTANT DEL QUE PENSEM

L’omega 3 és un d’aquells aliments que anomenem essencials, és a dir, el nostre cos no és capaç de produir-lo de manera autònoma i l’hem d’ingerir.

Cal destacar d’aquest greix la seva gran eficàcia per reduir la inflamació (artritis, inflamació intestinal…), per tant, quan ingerim la quantitat adequada d’omega 3, estem ajudant a l’organisme a combatre-la.

Ara bé, cal tenir en compte que la inflamació no és res més que la resposta del nostre cos davant un problema per controlar-lo i perquè no s’expandeixi per l’organisme, per tant, no podem oblidar buscar l’origen d’aquest problema i intentar-lo resoldre.

Quan no consumim prou omega 3, poden aparèixer respostes com ara al·lèrgies, asma, problemes de pell, trastorns neuronals com ara el Parkinson… I és que l’omega 3 és un greix que regula els nivells de colesterol, augmenta la capacitat de concentració, disminueix l’estrès i la depressió

COM SÉ SI CONSUMEIXO PROU OMEGA 3?

Ingerir les quantitats adequades d’aquest aliment essencial, en algunes dietes com ara la vegana i la vegetariana, pot resultar més complicat del que sembla a primer cop d’ull.

L’omega 3 que contenen les llavors de lli i xia no és suficient per cobrir les necessitats de l’organisme, per tant caldria prendre els suplements pertinents.

OMEGA 3 I OMEGA 6

Habitualment es defineix l’omega 6 com un aliment proinflamatori i l’omega 3 com un aliment antiinflamatori. Per tal que la dieta sigui equilibrada i que els efectes d’aquests dos greixos siguin els desitjables, hem de procurar que el consum d’omega 6 i d’omega 3 es trobin en la mateixa proporció.

Ara bé, als EUA es calcula que els ciutadans ingereixen de mitjana 30 vegades més omega 6 que omega 3. Tot i que a Espanya la proporció d’aquests dos greixos disminueix fins a 4:1, aquesta diferència és la responsable de malalties com ara la demència.

Davant d’això la pregunta que ens ve a tots a la ment és: com és que hi ha tanta diferència entre el consum d’aquests dos greixos?

Davant d’això la pregunta que ens ve a tots a la ment és: com és que hi ha tanta diferència entre el consum d’aquests dos greixos? La resposta és molt senzilla: per culpa de l’alt consum d’olis industrialitzats de llavors, de greixos trans, pel consum de peix de piscifactoria alimentat amb pinso i per la manca de consum de peix blau salvatge i marisc que no sigui de viver.

Reduint els aliments que contenen omega 6 i augmentat aquells que ens aporten omega 3 (peix blau petit, complements nutricionals, llavors com ara la xia i el lli, l’oli d’oliva, etc.) podrem aconseguir un millor equilibri en la nostra dieta i una salut molt més forta.

Donada la complexitat nutricional i al ser un producte de proximitat, l’Oli d’Oliva Verge Extra Ecològic en parlarem en un altre article extensament, tant dels seus beneficis com dels seus valors nutricionals.

Ja hem vist com és d’important tenir present el món dels greixos, són imprescindibles per mantenir un bon funcionament del nostre cos i de la nostra ment! Apassionant, oi?

 

Fins ben aviat!

I recorda compartir el nostre contingut si et sembla útil i interessant 🙂