El te kukitxa és un tipus de beguda molt especial, igual que ho és la seva història. Avui us el presentem des de la nostra experiència de consumidores realment aficionades ;). Si el proveu veureu que té un gust torrat que reconforta i recorda una mica al cafè i a les nous.

Us engresquem a què us llenceu a beure’n una tassa!


LA SEVA HISTÒRIA

Com ja se sap, el te és importantíssim en les cultures orientals, i com a tal té i ha tingut sempre un valor elevat. En l’antiguitat, com que el te matxa era escàs (i, per tant, el seu preu era alt), es va començar a popularitzar el consum de les branques petites d’aquesta planta, aprofitant així allò que no era apte per a moldre i consumir com a te matxa. És tot un producte d’aprofitament!

Malgrat això, actualment i gràcies a les seves propietats, el te kukitxa és molt apreciat i reconegut a la cultura oriental, i per tant, el seu valor és més elevat. I és que cal dir que quan el proves veus que és deliciós!

El seu procés d’elaboració també és tot un món: en primer lloc, les branques de te es fan al vapor, posteriorment s’assequen, es torren i finalment es deixen envellir durant tres anys. Per aquest motiu, al te kukitxa també se’l coneix amb el nom de te dels tres anys. També hi ha llocs on es pot trobar verd, d’aquesta manera té un regust més amarg.

 

LES SEVES PROPIETATS

  • Com que es tracta d’una beguda que prové de les petites branques del te i no pas de les seves fulles, el seu contingut en teïna és menor, i té una major concentració de minerals (fluor, magnesi, calci, seleni, zinc…).

  • Conté vitamines del grup B i vitamines A i C.

  • Té un interessant poder antioxidant.

  • Redueix la pressió arterial.

  • Afavoreix les digestions.

  • Ajuda a prevenir malalties cardiovasculars.

  • Ajuda a mantenir una pell més sana.

 

Ja ho veieu, una beguda amb història, boníssima i amb molt bones propietats! Ho té tot!

 

Esperem que us animeu a provar la kukitxa!

No oblideu compartir l’article, comentar què en penseu i donar-li un bon m’agrada!