Avui us parlem d’una altra espècie molt especial 😉 Es tracta del gingebre; una arrel groguenca, una mica picant i àcida que té grans propietats nutricionals i medicinals. Ha format part de la medicina Xinesa i Ayurvèdica des de fa més de 7.000 anys.

El gingebre és ideal per condimentar molts plats (carns, peixos, verdures…) i també es pot prendre en batuts, sucs, cremes, infusions… S’aconsella prendre’n entre 1 i 4 g al dia per aprofitar-nos dels seus beneficis.

Ara bé, com és que és tan rellevant aquesta arrel? Què ens aporta? Quines propietats nutricionals té? De tot això en parlem a continuació! Comencem?

PER QUÈ INCORPORAR GINGEBRE A LA NOSTRA DIETA?

Com ja hem dit abans, les medicines tradicionals orientals consideraven l’arrel del gingebre un autèntic medicament natural. Això és així perquè se’n coneixen les grans propietats que té en l’organisme:

 
  • Segurament hauràs sentit a parlar que abans d’anar de viatge és bo prendre una mica de gingebre. Això és així perquè ajuda a combatre i prevenir les nàusees i el mareig. Així doncs, ja ho saps, si t’acostumes a marejar molt quan viatges en cotxe, en vaixell o en avió, pren una mica d’arrel de gingebre abans de començar el trajecte.

 
  • També relacionat amb les nàusees, cal destacar els beneficiosos efectes que té el gingebre en persones amb càncer. Aquest ajuda a combatre les nàusees provocades per la químio i a combatre els tumors reduint-ne els vasos sanguinis i provocant-ne la mort de les cèl·lules canceroses.

  • Una infusió de gingebre és ideal per combatre refredats i sinusitis, ja que aquesta arrel ajuda a calmar la tos i a expulsar la mucositat.

 
  • No podem oblidar-nos de parlar de la sang! El gingebre augmenta la circulació, aportant-nos energia i calor (depurant el cos mitjançant la suor) i reduint la pressió arterial i els dolors menstruals. També en redueix els nivells de colesterol dolent.

 
  • Protegeix i estimula el fetge i el pàncrees (disminuint els nivells de sucre en sang).

 
  • Millora la digestió i redueix el restrenyiment, ajudant a absorbir millor els nutrients i a combatre l’acidesa, l’aparició de toxines, bacteris i fongs estomacals.

 
  • Com que es tracta d’un aliment antiinflamatori, redueix el dolor i la inflamació provocats per l’artrosi i l’artritis. També va bé per reduir rampes, úlceres, al·lèrgies i l’asma.

 
  • I augmenta el desig sexual!

Per acabar, cal dir que si es consumeix algun tipus de medicament anticoagulant o s’està embarassada, és important anar amb cura a l’hora de prendre gingebre, ja que podria tenir algun efecte advers.

I fins aquí la petita introducció al món del gingebre! Esperem que us hagi agradat i que a partir d’ara el tingueu més present als fogons!

 

Una abraçada i fins ben aviat!

Recordeu comentar i compartir els nostres articles! Ens va molt bé per anar creixent de mica en mica! 🙂