En l’article d’aquesta setmana us volem parlar d’una planta mediterrània amb grans propietats: el fonoll. És un matoll que creix amb facilitat als marges de camins i boscos de prop de casa, i és que és tan comú que podríem creure que és una mala herba!

Avui us mostrarem tot el contrari: veurem com de beneficiós pot arribar a ser si l’incorporem en els nostres plats!

Hem dit que el podem aconseguir pels boscos i marges, però és cert que cada vegada més el venen en verduleries i supermercats. En podem consumir les llavors seques (ens serviran per condimentar els nostres plats com a substitut del comí), en format d’infusió, o bé fresc.

Les llavors ens poden servir per acompanyar arrossos, carns, peixos i verdures. Tot és qüestió d’experimentar! Apareixen a la nostra recepta casolana del curri!

Per altra banda, si el voleu consumir fresc, el podeu incorporar a amanides, cremes i fins i tot guisats o gratinats!

Però… què ens aportarà el fonoll? Comentem-ne les propietats.

Tot el contrari: veurem com de beneficiós pot arribar a ser si l’incorporem en els nostres plats!

Hem dit que el podem aconseguir pels boscos i marges, però és cert que cada vegada més el venen en verduleries i supermercats. En podem consumir les llavors seques (ens serviran per condimentar els nostres plats com a substitut del comí), en format d’infusió, o bé fresc.

 
LES PROPIETATS NUTRICIONALS DEL FONOLL
  • Si alguna vegada heu comprat infusions per afavorir la digestió i alleugerir l’estrenyiment, ben segur que haureu pogut llegir entre les herbes que les componen la paraula fonoll. Això és degut al fet que es tracta d’una planta excel·lent per reduir molèsties intestinals, combatre l’estrenyiment i disminuir els gasos.

  • És ideal per acompanyar aliments que acostumen a provocar flatulències: llegums, cols, bròquils…

  • També serveix per reduir els marejos i les nàusees; les embarassades se’n poden beneficiar molt.

  • Una bona infusió de fonoll també redueix aquella sensació de nervis que ens apareix a la panxa en algunes situacions complexes.

  • És ideal per combatre la gota, l’artritis, la retenció de líquids, la hipertensió, l’halitosi, i els refredats.

  • Conté vitamina B3 (amb interessants efectes antioxidants), potassi ( que afavoreix el sistema nerviós) i alanina (que contribueix a l’enfortiment del sistema immunitari).

  • Per acabar, cal destacar que ajuda al bon manteniment dels ronyons i del sistema urinari.

Ja ho veieu! Oi que sembla increïble que tinguem tan a prop de casa un aliment tan beneficiós? Així doncs, ara només toca introduir-lo a la cuina!

Desitgem que us hagi semblat útil l’article! Recordeu que el podeu compartir, fer-li un m’agrada i comentar què us ha semblat!

 

I seguiu-nos a les xarxes: Instagram i Facebook!

Fins ben aviat!