Avui encetem un capítol nou! Volem parlar-vos de marques, de petits (i no tan petits) productors i en definitiva de projectes que tenen com a eix central una filosofia semblant a la nostra: la cura del medi ambient i de les persones.

Creiem que el nostre blog pot ser una eina molt interessant per donar-los a conèixer i per fer-vos-els arribar.

I és que els productes dels projectes que us presentarem en aquest conjunt d’articles els podreu trobar a la nostra futura botiga online! Un somni que ja fa molts dies que va creixent i agafant forma, i que d’aquí ben poc veurà la llum ;).

Però bé, aquest és un tema del qual ja us parlarem més endavant en un article com Déu mana! Avui hem vingut a compartir un projecte excepcional: la marca Dicha & Hecho, només el seu nom ja transmet bones sensacions, oi?

Dicha & Hecho és una marca de productes de neteja per a la llar amb una filosofia molt clara: netejar les nostres cases sense embrutar la Terra. Per això els seus productes són concentrats, no contenen plàstics i estan envasats en petites capses de cartró reciclat. Cada detall està pensat amb molta cura.

ELS PRODUCTES

Com heu vist a les imatges anteriors, Dicha & Hecho ofereix diferents productes de neteja, tots ells produïts i envasats a València i amb el segell Europeu Ecobel en tràmit. A continuació us en fem cinc cèntims:

 
  • Detergent líquid per a rentadora: Aquest detergent ecològic és ideal per netejar qualsevol classe de roba sense necessitat de suavitzant i sense necessitat de fer servir plàstics. Cada capsa conté 20 monodosis.

 
  • Netejador de terres: Netejador de pH neutre per qualsevol classe de terres sense necessitat de fer servir plàstics. Cada capsa conté 25 monodosis per a 25 cubells de fregar.

 
  • Netejador de vidres i superfícies: Ideal per netejar qualsevol classe de superfícies (incloent-hi miralls i vidres). Permet reutilitzar l’esprai moltes vegades: oblida els plàstics d’un sol ús! Cada capsa conté 2 monodosis per omplir dues vegades un esprai de 750 ml.

 
  • Netejador de banys: Netejador de banys ecològic per netejar totes les superfícies del bany (incloent-hi el vàter). Permet reutilitzar l’esprai moltes vegades! Cada capsa conté 2 monodosis per omplir dues vegades un esprai de 750 ml.

 
 
ELS OBJECTIUS DEL PROJECTE
  • Allargar la vida dels recursos: ells mateixos expliquen que el sistema actual de consum (basat en comprar i llençar) és insostenible. Per això aposten per les “recàrregues”; petites monodosis que es dissolen en aigua i que permeten reutilitzar i allargar la vida dels envasos. A més, com hem comentat anteriorment, els embolcalls dels productes estan fets d’un 90% de cartró reciclat i un 10% cartró provinent de boscos sostenibles.

 
  • Apostar per la proximitat: també en la mateixa línia de valors s’hi troba el consum local; aquell que fa prosperar el nostre propi país i redueix les despeses energètiques i la contaminació que comporta el transport. Per això, tots els productes de Dicha & Hecho estan fets a la Península i com que els envasos són tan petits i ocupen tan poc espai, el seu transport és més sostenible ;).

 
  • Reduir els plàstics: malgrat que és cert que ofereixen la possibilitat de comprar esprais de plàstic (per fer de recipients als netejadors de superfícies, vidres i banys) sempre insisteixen que és molt important reutilitzar-los (comprant les monodosis i dissolvent-les després en aigua). Així doncs, un cop tens el teu envàs, el pots reutilitzar moltíssimes vegades.

 
  • Evitar substàncies nocives: Els sulfats, fosfats i EDTA són components molt comuns en els productes de neteja convencionals perquè, entre altres coses, produeixen espuma. Ara bé, no podem obviar que aquestes substàncies tenen un impacte negatiu en els ecosistemes aquàtics. Així doncs, Dicha & Hecho simplement no en fa servir! Oi que sembla senzill? Tots els seus productes són ecològics i tenen el segell Ecobel en tràmit!

 
 

I fins aquí la breu presentació d’aquest projecte tan especial! Què en penseu? Us ha semblat interessant conèixer una marca com aquesta? Creieu que pot ser enriquidor el capítol que encetem avui per donar a conèixer projectes semblants a aquest? Doneu-nos la vostra opinió als comentaris o al nostre perfil de Facebook!

 

Fins ben aviat! 🙂