L’alga que et presento avui és la kombu. Segur que n’has sentit a parlar alguna vegada perquè és la que s’acostuma a utilitzar a l’hora de bullir llegums. Quan està hidratada aumenta per quatre el seu volum. També s’utilitza amb verdures, fregida o adobada.

Es tracta d’un aliment molt ric en fibra soluble i insoluble, vitamines com la B12, B9, E, D i K i minerals com el Iode, Calci, Magnesi, Ferro, etc. Va bé per cabells i ungles, tiroides, artritis, elimina la radioactivitat…

T’interessa? Aquí tens una crema de pèsols i menta molt fresqueta que segur que t’encanta!

 

Ingredients per a 2-3 persones

  • 1 tassa de pèsols secs partits, si el poses en pot de conserva en vidre ja estan cuits i si els poses congelats el temps que marqui el paquet.

  • 1 tira d’alga kombu (de 7 g aprox.) pots posar l’alga que vulguis, canvia el temps de cocció.

  • 2 cebes tallades a cups d’1,5 cm aprox

  • 2 pastanagues tallades a rodelles

  • 2 tires d’api tallades fines

  • Cibulet al gust

  • Oli d’oliva verge extra ecològic

  • Sal

  • Salsa de soja

  • 1 culleradeta de postre de menta seca

  • Menta fresca al gust

 

Elaboració

1.Posa els pèsols en remull durant unes hores (preferiblement en aigua calenta).

2.Sofregeix en una olla les cebes amb una mica d’oli i sal durant 10 minuts aproximadament.

3.Afegeix a l’olla anterior els pèsols escorreguts, l’alga kombu, les verdures, una culleradeta de menta seca i aigua calenta fins a cobrir els ingredients. Deixa que cogui a foc mig durant 45 minuts (si fos necessari afegeix-hi més aigua).

4.Una vegada passats els 45 minuts, tritura a un puré i rectifica’n el gust de sal.

5.Serveix la sopa freda amb la menta fresca i el cibulet picats per sobre.

 

Bon profit!