
L’alga que et presento avui és la kombu. Segur que n’has sentit a parlar alguna vegada perquè és la que s’acostuma a utilitzar a l’hora de bullir llegums. Quan està hidratada aumenta per quatre el seu volum. També s’utilitza amb verdures, fregida o adobada.
Es tracta d’un aliment molt ric en fibra soluble i insoluble, vitamines com la B12, B9, E, D i K i minerals com el Iode, Calci, Magnesi, Ferro, etc. Va bé per cabells i ungles, tiroides, artritis, elimina la radioactivitat…
T’interessa? Aquí tens una crema de pèsols i menta molt fresqueta que segur que t’encanta!
Ingredients per a 2-3 persones
1 tassa de pèsols secs partits, si el poses en pot de conserva en vidre ja estan cuits i si els poses congelats el temps que marqui el paquet.
1 tira d’alga kombu (de 7 g aprox.) pots posar l’alga que vulguis, canvia el temps de cocció.
2 cebes tallades a cups d’1,5 cm aprox
2 pastanagues tallades a rodelles
2 tires d’api tallades fines
Cibulet al gust
Oli d’oliva verge extra ecològic
Sal
Salsa de soja
1 culleradeta de postre de menta seca
Menta fresca al gust
Elaboració
1.Posa els pèsols en remull durant unes hores (preferiblement en aigua calenta).
2.Sofregeix en una olla les cebes amb una mica d’oli i sal durant 10 minuts aproximadament.
3.Afegeix a l’olla anterior els pèsols escorreguts, l’alga kombu, les verdures, una culleradeta de menta seca i aigua calenta fins a cobrir els ingredients. Deixa que cogui a foc mig durant 45 minuts (si fos necessari afegeix-hi més aigua).
4.Una vegada passats els 45 minuts, tritura a un puré i rectifica’n el gust de sal.
5.Serveix la sopa freda amb la menta fresca i el cibulet picats per sobre.
Bon profit!
© 2023 – Copyright CA L’ALBA
web creada per DAFERP.com
Tots el Drets Reservats
No products in the cart.