Com que ens encanta conèixer les persones que fan els productes que mengem i que vendrem en un futur a la nostra botiga, volem presentar-vos-les a vosaltres també! Per això avui venim a parlar-vos de Cal Tinons, una família de productors ecològics de Pacs del Penedès.

La Maria Grau ens ensenya una mica la història del projecte:

“Vaig fer-me càrrec de l’explotació agrària de Cal Tinons l’any 1995, fins llavors el meu pare feia el conreu convencional (no ecològic) de vinya, fruiters i horta”.

Tot seguit, ella mateixa ens explica que en posar-se al capdavant de Cal Tinons va decidir fer el pas cap a l’agricultura ecològica per diferents raons; en primer lloc, per la mateixa salut familiar, i més endavant per la de tothom qui consumia els seus productes.

Ja fa 12 anys que gaudeixen de la certificació de cultiu ecològic en els diferents cultius (blat, olives, préssecs, prunes, albercocs…), a més de l’horta, que varia en funció de la temporada (tomàquets, carbassons, carbasses, pebrots, bledes, remolatxes, albergínies, cols, coliflors, bròquils…).

I és que la Maria ens diu que treballar la terra de forma ecològica, fa molt més agraïda la feina i l’alimentació.

Un dels productes estrelles de Cal Tinons és el seu Oli Verge Extra d’olives arbequines, un producte excel·lent.

Ja ho veieu, el consum de proximitat té moltíssimes coses bones, i una d’elles és la possibilitat de conèixer la història dels nostres aliments i la de les persones que els produeixen!

 
 

Fins ben aviat!

Recordeu que podeu compartir i comentar els articles! Estarem encantades de rebre el vostre feedback!

Aquí teniu les nostres xarxes socials: Instagram i Facebook.