Bon dimecres a tothom! Avui us portem una altra recepta ideal per aquests dies de fred. Es tracta d’un caldo d’algues i col que a més d’escalfar el cos, també el cuida. És un brou lleuger que ajuda a regenerar la mucosa i la musculatura intestinal, aporta potassi i magnesi, elimina metalls pesants de l’organisme, puja la temperatura del cos i ens fa suar, entre altres coses.

Es pot prendre tant abans com durant els àpats. La ració ideal d’aquesta recepta quan es vol fer un procés curatiu és d’unes dues tasses de caldo al dia, tot i que també es pot consumir perfectament encara que no es vulgui fer cap procés terapèutic.

Desitgem de tot cor que us encanti tant com a nosaltres!

INGREDIENTS

  • 2 litres d’aigua

  • 100 g d’algues variades (wakame, kombu, hiziqui, les que tinguis)

  • 150 g de col tallada a juliana

  • 2 cullerades de nap daikon sec

  • 1 branca d’api

  • Unes quantes fulles de julivert o cilandre

  • 1 tros de gingebre (1 cm aproximadament)

  • Restes de verdures no inflamatòries (all, bròquil, coliflor, carabassó, carabassa…)

  • 2 mesures estàndards de col·lagen en pols

  • Espècies al gust (comí, anís, cúrcuma, llorer…)

  • El suc d’una llimona (opcional)

  • Sal al gust o aigua de mar

 

PROCEDIMENT

1.Introdueix tots els ingredients menys el col·lagen i la llimona a una olla gran.

2.Encén el foc i deixa-ho bullir tot durant 1 hora.

3.Passada l’hora, cola el caldo escorrent bé tots els ingredients.

4.Afegeix-hi el col·lagen i la llimona quan encara estigui el caldo calent i barreja-ho tot fins que es dissolgui i ja està a punt de prendre’l.

5.Guarda el caldo a una ampolla de vidre i conserva’l a la nevera. Recorda que és ideal prendre’n dues tasses al dia i ja en tens per tota la setmana.


Ja veuràs que aquesta recepta és molt reconfortant ara que s’acosta l’hivern! No voldràs parar de fer-la!

 

Bona setmana!

Recorda compartir els articles si els trobes interessants i útils! 🙂