L’estiu ja és aquí des de fa dies i el cos ens demana plats fresquets! En aquests casos… Què millor que una bona amanida per dinar? O sopar, és clar!

Avui et presento una amanida que tenen com a element central una barreja de les algues nori, wakame i enciam de mar, les dues primeres ja les coneixeu i l’enciam de mar és molt comuna i es pot menjar crua i per amanides és ideal. També es pot coure amb altres aliments.

El miso blanc és un fermentat, que va molt bé per la flora intestinal i el podeu trobar en les dietètiques, a la recepta el podeu substituir per una mica de vinagre de poma i sal de mar.

 

Amanida d’algues i tofu

Ingredients per a 2-3 persones

  • 2 endívies

  • 3-4 grapats d’enciam

  • 1 pastanaga ratllada

  • ½ cogombre a rodelles

  • 4 ravenetes tallades a quarts

  • 7-10 g de la barreja d’algues per a amanides (nori, wakame i enciam de mar)

  • Suc de ½ llimona

  • 1 bloc de tofu fumat tallat a cubs i fregit amb oli d’oliva i salsa de soja.

  • Herbes aromàtiques


La salsa

  • 1 cullerada sopera de miso blanc

  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva

  • 1 culleradeta de postres de mostassa

  • 1 cullerada sopera de suc concentrat de poma o mel

 
 

Preparació

1.Posa en remull les algues durant 10 minuts amb aigua i el suc de ½ llimona i escorre-les passat aquest temps.

2.Barreja en un bol gran les algues amb els altres ingredients de l’amanida.

3.Paral·lelament, combina els ingredients de la salsa en un bol petit. Si fos necessari, afegeix-hi unes gotes d’aigua per obtenir la consistència de salsa.

4. Serveix l’amanida acompanyada de la salsa.

És un plat senzill i nutritiu.

 

Bon profit!