
En la recepta d’avui parlarem de dos ingredients molt interessants: l’alga wakame i el nap daikon. De l’alga wakame ja te’n vaig parlar en l’article anterior: és una font excel·lent de ferro, calci, proteïnes, vitamines… Si t’interessa saber-ne més, fes clic aquí (https://www.calalba.cat/post/que-podem-dir-de-l-alga-wakame-breument).
D’altra banda, el nap daikon és una arrel japonesa de la família dels raves. S’utilitza en les dietes baixes en carbohidrats i ajuda a netejar, enfortir i refrescar l’organisme. Es pot prendre de diverses maneres, en amanida, escaldat i al vapor.
Si no trobes el nap daikon el pots substituir per l’arrel que prefereixis.
Avui descobrirem com menjar-lo amb algues i bacallà. Comencem!
Ingredients per a 4 persones
20 g d’alga wakame en remull 15 minuts
1 ceba tendra tallada a juliana
2 o 3 raves típics vermells tallat a làmines fines
1 nap daikon tallat a bastonets i posat en salmorra, 50 gr de sal per mig litre d’aigua
3 cullerades de salsa de soja
1 tros d’1 cm de gingebre
3 cullerades de vinagre d’arròs, si no en teniu de poma o que sigui suau
3 cullerades d’oli de sèsam
3 cullerades d’oli d’oliva verge extra ecològic, si pot ser
Una mica de dolç com, concentrat de poma o mel
Elaboració
1.Dissol els 50 g de sal amb el mig litre d’aigua.
2.Talla el nap daikon a bastonets fins i submergeix-los durant aproximadament 30 minuts en la barreja d’aigua i sal feta anteriorment.
3.Hidrata l’alga wakame durant 15 minuts, separa una mica les fulles, escorre-la i eixuga-la amb l’ajuda d’un drap o paper de cuina. Posa-la en un bol on anirà l’amanida.
4.En un bol a part prepara la vinagreta. Barreja el vinagre d’arròs, l’oli d’oliva, l’oli de sèsam, el gingebre ratllat, el concentrat de poma o la mel i la salsa de soja.
5.Talla la ceba tendra a talls fins, juliana.
6.Talla els raves a talls fins i reserva’n les fulles més maques per acabar d’incorporar-les al final.
7.Finalment, barreja en el bol l’alga wakame, el nap daikon escorregut, la ceba, els raves, el bacallà i la vinagreta. Cal que vagis afegint els ingredients mica en mica per tal que tots els ingredients quedin ben integrats.
Suggeriment, podeu afegir bacallà esqueixat o el que us vingui de gust.
Una amanida de gust intens i saborós
Bon profit!
© 2023 – Copyright CA L’ALBA
web creada per DAFERP.com
Tots el Drets Reservats
No products in the cart.