En la recepta d’avui parlarem de dos ingredients molt interessants: l’alga wakame i el nap daikon. De l’alga wakame ja te’n vaig parlar en l’article anterior: és una font excel·lent de ferro, calci, proteïnes, vitamines… Si t’interessa saber-ne més, fes clic aquí (https://www.calalba.cat/post/que-podem-dir-de-l-alga-wakame-breument).

D’altra banda, el nap daikon és una arrel japonesa de la família dels raves. S’utilitza en les dietes baixes en carbohidrats i ajuda a netejar, enfortir i refrescar l’organisme. Es pot prendre de diverses maneres, en amanida, escaldat i al vapor.

Si no trobes el nap daikon el pots substituir per l’arrel que prefereixis.

Avui descobrirem com menjar-lo amb algues i bacallà. Comencem!

 

Ingredients per a 4 persones

  • 20 g d’alga wakame en remull 15 minuts

  • 1 ceba tendra tallada a juliana

  • 2 o 3 raves típics vermells tallat a làmines fines

  • 1 nap daikon tallat a bastonets i posat en salmorra, 50 gr de sal per mig litre d’aigua

  • 3 cullerades de salsa de soja

  • 1 tros d’1 cm de gingebre

  • 3 cullerades de vinagre d’arròs, si no en teniu de poma o que sigui suau

  • 3 cullerades d’oli de sèsam

  • 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra ecològic, si pot ser

  • Una mica de dolç com, concentrat de poma o mel

 

Elaboració

1.Dissol els 50 g de sal amb el mig litre d’aigua.

2.Talla el nap daikon a bastonets fins i submergeix-los durant aproximadament 30 minuts en la barreja d’aigua i sal feta anteriorment.

3.Hidrata l’alga wakame durant 15 minuts, separa una mica les fulles, escorre-la i eixuga-la amb l’ajuda d’un drap o paper de cuina. Posa-la en un bol on anirà l’amanida.

4.En un bol a part prepara la vinagreta. Barreja el vinagre d’arròs, l’oli d’oliva, l’oli de sèsam, el gingebre ratllat, el concentrat de poma o la mel i la salsa de soja.

5.Talla la ceba tendra a talls fins, juliana.

6.Talla els raves a talls fins i reserva’n les fulles més maques per acabar d’incorporar-les al final.

7.Finalment, barreja en el bol l’alga wakame, el nap daikon escorregut, la ceba, els raves, el bacallà i la vinagreta. Cal que vagis afegint els ingredients mica en mica per tal que tots els ingredients quedin ben integrats.

Suggeriment, podeu afegir bacallà esqueixat o el que us vingui de gust.

Una amanida de gust intens i saborós

 

Bon profit!